5 Ekim 2012 Cuma

Cilt İçin Limon Yağı Kullanımı


Cilt İçin Limon Yağı Kullanımı :


Cildinizin canlanması için . Altı adet taze limonu, kabukları ile birlikte dilimleyin. Büyükçe bir kaba soğuk su doldurup içine dilimlediğiniz limonları koyun Limonların kabukları yumuşayana kadar en az bir-iki saat bekletin daha sonra limonları sıkın ve banyo suyunuzun içine ilave edin beş altı damlada Limon yağı ekleyin ve hazırladığınız limon banyosunun içinde on beş yirmi dakika kalmanız yeterli olacaktır. Bu Limon yağı karışımlı özel banyo kan dolaşımınızı hızlandırır ve hoş kokusu sizin güne daha iyi başlamanıza yardımcı olur.


Limon içerdiği asitler sayesinde cilde aynı zamanda peeling görevi yapar. Diz ,ayak tabanı ve dirseklerde oluşan sert derileri yok etme yöntemi. Karışım;Bir çorba kaşığı Limon suyu iki damla Limon yağı ile iki çorba kaşığı balı kısık ateşte hafifçe ısıtın. Ve daha sonra karışımı ocaktan alıp bir süre soğumasını bekleyin. Hazırlanan Limon yağı karışımını soğuduktan sonra kuruyan ve çatlayan cildin üstüne sürün. 30 dakika beklettikten sonra bu bölgeyi su ile temizleyin.Temizlediğiniz bu bölgeyi limon kabuklarıyla ovalıyın. Bu işlem sonunda derinizin taze görünüşü siz bile şaşıracaksınız.
Limon yağlı ciltler için çok ideal bir temizleyicidir. Çünkü Limonun içieriği sayesinde sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Aynı zamanda yukarda tarifini verdiğimiz bu losyon, yüzdeki siyah nokta ve sivilcelere karşı en idealdir. Bu losyonu yüzünüzde kullanmak için 2 damla Limon yağını,30 ml. limon suyunu 30 gr. bal ve 200 ml. damıtılmış suyla karıştırın ve bu karışımı sabahları ve akşamları, bir pamuğa damlatarak yüzünüze düzenli olarak sürün. Bu karışım sayesinde hem temiz hem de canlı bir cilde sahip olacaksınız.
Dikkat etmeniz gereken yüzünüze bu karışımı sürdükten sonra en az iki saat güneşe çıkmayın aksi halde yüzünüzde lekeler oluşa bilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder