2 Ekim 2012 Salı

Limon Yağının Cilt için Faydaları Nelerdir ?

Limon Yağının Cilt için Faydaları Nelerdir ?


Limon yağının içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunmaktadır. Limon yağı bol miktarda C vitamini içerdiği için yağlı ciltlerde özellikle kullanılması tavsiye edilir. 
Ciltteki fazla yağ salınımını limon yağı içeriğindeki C vitamini sayesinde engellemektedir. Aynı zamanda Limon yağı sivilce oluşumunu engeller. Özellikle ladınların baş düşmanı olan selülit bakımlarında Limon yağı karışımlarınızın içine kattığınız zaman hem kan dolaşımınız hızlanmış olur hem de fazla yağ salınımını engellemiş olursunuz. Limon yağınıs içinde gönül rahatlığı ile kullanılabilirsiniz. Limon yağını evde herhangi bir ilaç yokken ateş düşürücü yokken cilde uygulandığı zaman ateş düşürücü bir etkisi vardır.
Özelliklede soğuk sıkma saf limon yağı bulunabilirse diş beyazlatmada çok etkilidir kısa bir sürede dişlerinizi bembeyaz yapar. Limon yağını saçlarınız için uzun süre kullanıldığında açık renk saçlarda güneşte saçın rengini bir iki tona varan bir açılma yaptığı  tespit edilmiştir. Limon yağını saça uyguladıktan sonra saçınızı besleyici bakım kremi sürmeniz tavsiye edilir.

Yüzünüzde sivilceler varsa pamuğun üzerine bir miktar Limon yağı sürerek sivilceli cilde kompres yaparak uygulanır. Dikkat edilmesi gereken Limon yağının ciltte uzun süre bırakmamak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder