29 Eylül 2012 Cumartesi

Limonun Faydaları

Limonun Faydaları Nelerdir
Limonun Faydaları

Limonun Faydaları

Limonun tadı ekşimtırak ve güzeldir hem serinletici etkisi var hem de meyvaların içinde en fazla C vitamini olan meyvadır... Bunun dışında başka faydaları da vardır...

Salatanıza katabilir limonata içebilir veya limonu tek başına yiyebilirsiniz. Kabuklarını kullanmak ise size bambaşka faydalar sağlayabilir.


Cilt dostu
Son yıllarda yapılan bir araştırma ile limon kabuklarında bulunan d-limonene isimli maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. D-limonene narenciye yağında bulunan ve tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşken.
Maksimum fayda için...
Limon kabuklarıyla cilt bakımı 11.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılması gerektiği biliniyor. Limon ve diğer turunçgillerden maksimum faydayı sağlamak için size küçük bir sır verelim. Ya gölgede tüketmeye çalışın ya da yerken hızlı davranın. Güneş ışınları etkisiyle elinizde tuttuğunuz parça limonun içerisindeki C vitamini yaklaşık 30 saniye gibi kısa bir sürede okside olur.
Çayınıza katarsanız...
Limon kabuklarını çayınıza katarak hem lezzet hem de güçlü bir cilt bakımına kavuşabilirsiniz. Makarnanıza yaptığınız sosa biraz limon kabuğu rendesi eklemek başka bir alternatif olabilir. Bununla beraber rendelediğiniz kabukları salatanıza yaptığınız keklere ve kurabiyelere katabilirsiniz. Tabii son saydıklarımızın tüketim adedini abartmamak kaydıyla!


Limon Yağı

Sayın ziyaretçilerimiz bizler sağlıklı yaşamın önemine yürekten inanan insanlarız. Bu web sayfasını kurarken, herkesin Doğal Limon Yağının ne olduğu, Limon Yağının cildimize olan faydalarının neler olduğu,Limon Yağının kullanımının nasıl olması gerektiği,doğal Limon Yağının nerelerde satıldığı,Türkiyede Limon Yağının fiyatlarının ne kadar olduğu, Limon Yağının nasıl üretildiği ve  Limon Yağı hakkında tüm bilmek istediklerinizi derleyip siz okuyucularımıza sunduk.
Ümidimiz, web sayfamızdan Limon Yağı hakkında faydalı olabilecek bilgiler almanız,daha mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder